top of page

ср, 24.04

|

Sofia

Имигрантите - полза или вреда за България?

Registration is closed
See other events
Имигрантите - полза или вреда за България?
Имигрантите - полза или вреда за България?

Дата, Час и Място

24.04.2024 г., 20:00 ч. – 23:30

Sofia, ul. "Emil Berzinski" 5, 1408 Yuzhen, Sofia, Bulgaria

Описание

Темата за мигрантите е актуална от над 10 години. А в последните седмици тя влезе особено активно в границите на публичното полезрение със серия от протести против бежанците. Поради тази причина ние решихме, че е крайно време да дадем подслон на разговора в интелигентната и аргументирана дискусия на нашата платформа.

Затова и новият дебат на СРЕДА е на тема “Имигрантите - от полза или във вреда на България?”. В рамките на двата часа на неговото провеждане на територията на домакина ни “Топлоцентрала” ще пребивават компетентни и обосновани мнения относно положителното и отрицателното влияние на чужденците върху българските икономика, общество, култура и др.

💥В ъгъла полза застават:

  • Бистра Иванова - Тя е съосновател и председател на сдружение Мулти култи колектив. В тази си роля Бистра Иванова работи за интеграцията на чужденци в България и защитата на правата на човека.
  • Ива Александрова - Отговаря за взаимодействието между политики и проучване в Международната Организация по Миграцията, част от структурата на ООН. Автор е на книгата "Тук, за да останем", в която разглежда важността на защитата на правата на малцинствата и в частност източноевропейци в Англия.

💥В острещния ъгъл са:

  • Владислав Апостолов - журналист и автор на рубриката „Културни войни“ в предаването „Политически некоректно“ в Българското национално радио
  • Тончо Краевски - Активен политолог и автор на телевизионното предаване Кръг-Квадрат

Анна-Мария Конова от предаването на NOVA „Пресечна точка“ ще модерира дискусията и ще помогне да изясним дали трябва да посрещнем тези хора топло 🔥 или хладно ❄

📅 Детайли за събитието:

Дата: 24 април 2024 г.

Час: 20:00 ч.

Място: Топлоцентрала

Цена на визата: 20 лв. (средствата ще бъдат насочени към подкрепа на нашата фондация и покриване на разходите за събитието)

🍸 След дискусията ще има нетуъркинг коктейлна част. В нея ще можеш да изминеш разстоянието от зрител до участник и да разговаряш по темата с четиримата дебатьори и гостите на събитието. Виното е от нас, аргументите от теб.

Вземи пропуск за нашето КПП още сега 🎫🎭

Сподели в социалките

bottom of page