top of page

вт, 02.05

|

Sofia

Дебат: Изкуствен Интелект - Възможност или Заплаха за Креативността

Едно мнение не е достатъчно. Чуйте различни гледни точки от експерти и решете сами.

Registration is Closed
See other events
Дебат: Изкуствен Интелект - Възможност или Заплаха за Креативността
Дебат: Изкуствен Интелект - Възможност или Заплаха за Креативността

Дата, Час и Място

02.05.2023 г., 20:00 ч. – 03.05.2023 г., 23:00 ч.

Sofia, ul. "Emil Berzinski" 5, 1408 Yuzhen, Sofia, Bulgaria

Описание

Чат платформата с изкуствен интелект - ChatGPT стана най-бързо растящата онлайн платформа, надминавайки ТикТок и Инстаграм. Тя достигна до 100 милиона месечни активни потребители само за 2 месеца. За сравниение, Инстаграм достигна до това ниво за 2 години и половина.

Освен популярност, платформите за изкуственият интелект (ИИ) придобиват възможности и опит в задачи, които някога бяха в способностите единствено на хората.

Този бърз напредък доведе до опасения относно въздействието на ИИ върху човешката креативност. Някои хора вярват, че ИИ представлява заплаха за нашите креативни способности, докато други го виждат като възможност да подобрим и разширим нашата креативност.

Във второто събитие на СРЕДА ще поставим този въпрос под дебат, за да проучим тези противоположни гледни точки за въздействието на ИИ върху човешката креативност.

Два отбора, включващи маркетолог, дизайнер и предприемач, стилист и фотограф, доктор на литературните науки и писател, всеки от които ще застъпва различна гледна точка по темата. Първият екип ще твърди, че ИИ представлява заплаха за човешката креативност и задушава нашата оригиналност. Вторият екип ще твърди, че ИИ представлява възможност за подобряване на нашата креативност и ни позволява да откриваме нови форми на изкуство, музика и литература.

Нека чуем двете гледни точки чрез аргументи на експерти и да изберем сами своята позиция.

Ще имаш възможността да задаваш въпроси към дебатьорите, както и да споделяш своите мнения и възгледи на по коктейл в нетуъркинг частта на събитието.

Независимо дали сте креативен професионалист, технологичен ентусиаст или просто се интересувате от въздействието на ИИ върху обществото, това събитие е за вас. Ще си тръгнете с по-задълбочено разбиране на потенциала на AI и ролята, която ще играе при оформянето на нашето творческо бъдеще.

СРЕДА е аполитична социална платформа, която цели да увеличи информираността, обективността и критичното мислене в бългaрското общество. 

Сподели в социалките

bottom of page